2024. április 23., kedd
FONTOS

Gyula Tv Híradó 2020. 01. 09.

Témák:

– Újabb 1-1 millió forinttal támogatja a város önkormányzata a Kossuth tér 27–33, és a Törökzugi sor 21–22. szám alatt lévő társasházak felújítását. A pályázat elnyerését és feltételeit tartalmazó szerződést csütörtökön írták alá a városházán.
A sajtótájékoztatón szót ejtettek a Paradicsomi lakótelep kivitelezésekor felmerülő problémákról is.

– Naperőművek épülnek Gyula külterületein, a Kétegyháza felé vezető út, illetve az Eleki út mellett, valamint Dénesmajorban. A beruházást a jogszabályok már lehetővé teszik, ehhez már csak a helyi építési szabályzatot kell hozzá igazítani. Az ezzel kapcsolatos információkról és a fővárosi önkormányzat idősek otthonának fejlesztéséről tartottak lakossági fórumot a városházán.

– Évente átlagosan 50 és 100 között van az elfagyott vízórák száma Gyulán – mondta el Bányai György. A Gyulai Közüzemi Kft üzemvezető-helyettese arra hívta fel a figyelmet, hogy még most sem késő megtenni a megfelelő intézkedéseket.

– Mozgalmas év vár a Békés Megyei Levéltárra, hiszen az intézmények országszerte április 1-jétől csatlakoznak a kormányablakhoz. Emellett konferenciákat és családfakutató programokat szerveznek, de tervben van számos kötet kiadása is.

 

Nézze meg ezt is:

Gyula Tv Híradó 2024. 04. 17.

Témák: – A technológia lehetőségei, az ember az új világban címmel rendeztek konferenciát a Gál …