2020. április 5., vasárnap
FONTOS

Meghatározó volt az elmúlt évtized – így értékelt Görgényi Ernő

Egy meghatározó évtized után több szempontból is egy új korszak kezdetét éljük – mondta Görgényi Ernő polgármester az újévi fogadáson. Úgy fogalmazott, hogy a mögöttünk lévő időszakra városépítő korszakként tekinthetünk. A 2010-es években épült meg a fürdőben Aquapalota, sikerrel szervezték újjá a húsipart, európai szintű kulturális attrakcióvá vált a pusztulófélben lévő Almásy kastély, új műtéti tömb épült a kórházban, és elkészült az M44-es első szakasza.

A polgármester közel 25 perces beszédében két téma kapott különösen nagy hangsúlyt. Az egyik a zöld gondolat jegyében hozott intézkedésekkel foglalkozott. Ezek mind azt célozták, hogy a város közigazgatási határán belül több környezettudatos megoldással, fásítással, szemléletformálással vértezzük fel magunkat a klímaváltozás hatásaival szemben, illetve őrizzük meg egyedülálló természeti örökségünket.

A másik fő gondolatmenet a helyi gazdaság fejlődését emelte fókuszba. Egy évtized alatt megduplázódott a Gyulán töltött vendégéjszakák száma, az idegenforgalmi adóbevétel 56 millióról 185-re emelkedett. Az iparűzési adóbevétel a 2010-es 570 millióról 1 milliárd 60 millió forintra nőtt.

Görgényi Ernő emlékeztetett, míg a korábbi városvezetések a piac mindenhatóságában bízva lényegében semmit sem tettek a helyi gazdaság leépülése ellen, addig az elmúlt évtizedben az önkormányzat aktívan lépett fel, mint azt a húsipar megmentése és az Airbus beruházás is bizonyítja.

A beszéd záró gondolataként Görgényi Ernő úgy fogalmazott, nekünk, gyulaiaknak vannak közös álmaink, céljaink, és közösséget alkotunk, így építjük a várost. Ezt kell megőrizni a következő évtizedben is.

Nézze meg ezt is:

Megkezdődött a fűnyírás Gyula közterületein

  A Szent László utcán dolgoznak ezeken a felvételeken a Gyulai Közüzemi Kft munkatársai. A …