2020. július 8., szerda
FONTOS

Kovács Tamás: sokat javult a versenyképesség

Kovács Tamás, a NAV békés megyei szervezetének igazgatója korábban a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett rendezvényen tájékoztatta a vállalkozókat az adójogszabályok 2020. évi változásairól. Itt szóba kerültek az általános forgalmi adót érintő változások, de többek között a január elsejével megszűnt egyszerűsített vállalkozói adóról is szót ejtettek.

Január 14-én már a Békés megyei NAV igazgatósága által szervezett Adóklub elnevezésű rendezvényen ingyenesen biztosítottak lehetőséget a megjelentek számára, hogy tájékozódjanak a változásokról. A kedd délelőtti, békéscsabai előadás során, Kovács Tamás igazgató az általános forgalmi adóval és a társasági adóval kapcsolatos kérdéseket érintette. Ezen kívül az adórendszer folyamatos átalakítása következtében tapasztalható változásokra is kitért.

A rendezvény további részében Nagyné Sztán Ilona, ügyfélszolgálati főreferens a magánszemélyeket érintő adókötelezettségről beszélt. Itt a legfontosabb változás, hogy 2020. január elsejétől minden anya, aki jelenleg legalább 4 gyermeket nevel, vagy élete során 4 vagy több gyermeket szült és felnevelt, a nyugdíjba vonulásáig teljesen mentesül a személyi jövedelemadó megfizetése alól.

Nézze meg ezt is:

Átadták a 150 millió forintból felújított és kibővített Galbácskerti óvodát

  2019. júliusában, a Galbácskerti óvoda felújítási munkálatainak kezdetekor elhelyeztek egy időkapszulát, amely a beruházás …