2024. április 19., péntek
FONTOS

Egy nyári állattartást kiszolgáló karámrendszer épül a nemzeti park területén

Egy nyári állattartást kiszolgáló karámrendszert és a hozzá tartozó szociális épület építik meg a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóságának gyulai határrészén, a kígyósi törzsterületen.

A 4 és fél hektáros területen a munkálatok tavaly június 15-én kezdődtek. A létesítmény a téli szálláshelyről oda kerülő szürkemarháknak biztosít majd helyet. Itt fogják szétválogatni, gulyába rendezni őket. Ha szükséges, akkor elvégzik a krotáliázást, vagyis megjelölést, valamint az állatorvosi kezeléseket. A karámrendszer mögött található szociális épület az ott dolgozók igényeit szolgálja ki, valamint raktárként fogják használni.

Forgách Balázs kiemelte, idén 670 állatot legeltettek négy gulyába szervezve. Ez az állatállomány mennyiség évről-évre gyarapszik. Reményeik szerint a jövőben több, mint 700-ra bővül ez a szám. Ezek között lesznek tenyészüszők, tavalyi-idei borjak, valamint egy improduktív, terméketlen üszőállomány.

A munkálatok várhatóan február végén fejeződnek be.

Nézze meg ezt is:

Fókuszban a területfejlesztés

  Hétfőn nyolcadik alkalommal szervezett információs napot a Békés Vármegyei Önkormányzat a Csabagyöngye Kulturális Központban. …