2024. április 20., szombat
FONTOS

Gyula Tv Híradó 2020. 01. 15.

Témák:

– Egy nyári állattartást kiszolgáló karámrendszer és a hozzá tartozó szociális épület valósul meg a Körös-Maros Nemzeti Park területén. A létesítmény helyet biztosít a téli szálláshelyről oda kerülő szürkemarhákat. Itt fogják szétválogatni, gulyába rendezni őket.

– Rendkívüli ülést tartott a Békés Megyei Önkormányzat Közgyűlése. A napirendek között a munkaprogram és az idei költségvetés elfogadása is szerepelt.

– Közel 19 ezer regisztrált vállalkozás számára nyújt folyamatos szakmai tanácsadást a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara. Ebben az évben is személyre szabottan mutatják meg, hogy milyen pályázati forrásokat vehetnek igénybe a cégek, hiszen 2020-tól jelentős változások érték ezt a területet is. Emellett a kamara nagy hangsúlyt fektet a munkaerőhiány kezelésére.

– Az Implom József Általános Iskolában is megemlékeztek a 75 évvel ezelőtt Málenkij-robotra hurcolt német származású lakosokra. Az iskolások dalokkal, versekkel és interaktív előadásaikkal elevenítették fel a túlélők visszaemlékezéseit.

Nézze meg ezt is:

Gyula Tv Híradó 2024. 04. 16.

Témák: – Az utolsó gyulai Auschwitz-túlélő fia, Diósi Lajos beszélt többek között a helyi zsidóság …