2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Megújul a várszínpad és a hozzá kapcsolódó nézőtér

Az idei első polgármesteri sajtótájékoztatón jelentették be, hogy 50 millió forintos állami támogatást biztosít az Emberi Erőforrások Minisztériuma a Gyula Várszínház színpadának és nézőterének cseréjére. Ez a város régi terve volt, amelyre az önkormányzat a szükséges forrást nem tudta biztosítani, ezért próbálták meg a kormány támogatását megszerezni.

Görgényi Ernő hozzátette, a város egyik stratégiai célkitűzése évek óta az, hogy egyszerre kell a gyulai várban biztosítani a kiállítóhely, valamint a várszínház működtetését. Ennek a feltételeit is javítja ez az új beruházás.

A színpad, illetve a közel 350 fős nézőtér becsült bekerülési nettó összege viszont nem tartalmazza a nézőtéri székeket. A rögzíthető székek további 15 millió forintba kerülnek, melynek beszerzési költségét a gyulai önkormányzat biztosíthatja.

A jelenleg használt várszínpad egy 15 éve használt szerkezet, melyet egyedi tervezéssel készíttettek el. A berendezés nagy hátránya, hogy nehezen tárolható.

Februárban is folytatódik a Gyulai Várszínház kamaratermi szezonja – erről már Elek Tibor igazgató beszélt. 5-én Grecsó Krisztián: Megyek utánad című regénye nyomán készült színházi előadás lesz látható.

A folytatásban a Nemzeti Színház és a marosvásárhelyi Spectrum Színház közös produkciója lesz látható Sára asszony címmel, 25-én pedig a Kokas Duó koncertje várja az érdeklődőket.

Nézze meg ezt is:

Idén is Törökzugban kezdődött meg a városi virágosztás

  A meghirdetett időpont előtti órában is már nagy volt az érdeklődés a városi virágosztás …