2024. március 29., péntek
FONTOS

Fényképezőgép gyűjtemény volt látható a Kohán Képtárban

Egy közel 800 darabból álló fényképezőgép gyűjtemény egy részét és a hozzájuk kapcsolódó érdekes történeteket hallgathatták meg többek között az Implom iskola diákjai péntek délelőtt, a Kohán Képtárban. A fiataloknak leginkább a polaroid gépek tetszettek a legjobban. Ezek működése hasonlít leginkább a mai, modern fotózáshoz, hiszen a laboratóriumi munkák elkerülésével, azonnal kész, pozitív képet ad felhasználójának.

A magyar kultúra napjához kapcsolódó nyílt napon leginkább a fotózással, valamint a több mint 35 éves fotóklubbal kapcsolatban merültek fel kérdések. A fényképezőgépek közül megtalálható síkfilmes, tekercsfilmes, illetve polaroid, de emellett nagyítógépek és egyéb, utómunkával kapcsolatos eszköz is látható. Az évek során nagy változáson estek át a gépek.

Bánfi Barnabás elmondta, a kiállított fényképezőgépek 90 százaléka még a mai napig működőképes. Ez azzal magyarázható, hogy régebben szinte “ékszerként” bánva a gépekkel nagy becsben tartották és keveset használták az eszközöket.

Nézze meg ezt is:

Közönségdíjat nyert Bánhegyi Róbert János onkológus főorvos

  Az elmúlt napokban lezárult közönségszavazás alapján, Bánhegyi Róbert János főorvos elnyerte a Szent-Györgyi Albert …