2024. április 20., szombat
FONTOS

Megoldást keresnek a paradicsomi lakótelep felújításakor keletkezett problémákra

Az alábbi felvételen a Nagysándor József utca 4-es számú tömbháza látható, mely szinte teljesen elkészült, már csak az előtető hiányzik.

Évekkel a tavaly kezdődő beruházások előtt részben megtörtént a paradicsomi lakótelep ingatlanjainak energetikai korszerűsítése. A lakásszövetkezet felújíttatta a kazánokat, nyílászárókat, 2019 májusában pedig megkezdődött a homlokzat újjáépítése.

Januárban azonban fórumot hívtak össze, mivel az átlagosnál több panasszal éltek a lakók, melyek közül a legjelentősebb a kommunikáció, a tájékoztatás hiánya volt. A Nagysándor József utca 4-es számú tömbjében lakók ezt úgy próbálták kiküszöbölni, hogy kijelöltek egy személyt, aki kapcsolatot tart a kivitelezést végzőkkel, tájékoztatja őket az esetleges problémákról.

Több lakó panasszal élt a kivitelezés elhúzódó időtartamára, minőségére vonatkozóan is. Az olyan felmerült problémák kivizsgálására, mint amilyen néhány esetben a beázás volt, a város önkormányzata egy független műszaki koordinátor, illetve ellenőr megbízását javasolta.

Szabó Jenő, az Otthon Lakásszövetkezet elnöke elárulta, az ötszáz családot érintő, közel 1 milliárd forint értékű korszerűsítést végző debreceni Building Trade-Company magára vállalta az igazoltan a felújításhoz köthető esetleges hibák többletköltség nélküli javítását. A mindenkori tulajdonosoknak pedig csak az ezt követő hónapoktól kezdve kell elkezdeniük a törlesztést.

Az első ütemben elkezdett ingatlanfelújításokat követően fokozatosan megkezdődnek a további épületek korszerűsítési munkálatai, illetve a felmerült problémák orvoslása.

Nézze meg ezt is:

Évfordulót ünnepeltek a gyulai polgárőrök

  Öt éve adták át a Gyulai Bűnmegelőzési Polgárőr Egyesület irodáját, egyben a gyulai polgárőrök …