2021. május 8., szombat
FONTOS

Kezdetét vette az ökumenikus imahét

Vasárnap, a református közösségi házban vette kezdetét az ökumenikus imahét gyulai programsorozata. Ezeken a napokon minden este a keresztények egységéért imádkoznak a különböző felekezetek hívei, szimbolizálva az összetartozást és az összetartást.

Az imahét első napján Baráth János református lelkipásztor és Kovács Péter katolikus plébános az üldözött keresztényekért imádkoztak.

Ahogy minden évben, úgy idén is egy adott ország keresztény közössége állította össze az egy héten át tartó rendezvény anyagát, melyet ez alkalommal a máltai hívők készítettek el. Málta keresztényei minden év február 10-én ünneplik a hajótörött Pál apostol szigetre érkezését, a 2020-as imahéten pedig a világ krisztuskövetői a máltai keresztényekkel együtt olvassák ennek a hajótörésnek a történetét. Az esemény mottóját az Apostolok Cselekedeteiből vett idézet adta, miszerint: “nem mindennapi emberséget tanúsítottak irántunk”.

Az ökumenikus imahét minden napjának van egy mottója, melyek leginkább az apostolok cselekedetei köré összpontosulnak. Az egyházak képviselői olyan témákat érintenek majd, mint amilyen a bizalom, az erő vagy a nagylelkűség. A nyitónapon pedig a megbékélésről esett szó.

Az ökumenikus imahetet 1908 óta rendezik meg, az eseményen először még csak az anglikán és a katolikus egyház tagjai vettek részt. A program hazánkban mintegy két évtizedes hagyományra tekint vissza.

A vasárnaptól vasárnapig tartó imahét zárórendezvényének a Nádi Boldogasszony-templom ad majd otthont, ahol a hívek a nagylelkűségről, az elfogadásról és az adományozásról hallgathatják meg a Szentírásban foglaltakat.

Nézze meg ezt is:

Törökzugban folytatódott a városi virágosítás

A felvételeken már kiadagolva állnak a virágok a Gyulai Bűnmegelőzési és Polgárőr iroda épületében. Csütörtök …