2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Nyomógombos gyalogátkelőhelyet alakítanak ki a Veszely Csárdánál

A Gyula-Békéscsaba szakasz első, középső szakasza az 1990-es években készült el először. Már akkor felvetődött az átkeléssel kapcsolatos probléma. Ezért épült meg a mai napig is használható gyalogos felüljáró.

Az elmúlt évek tapasztalatai azt bizonyítják, hogy az arra lakók nem igazán szerették, használták, inkább kockáztatva keltek át az útszakaszon. Az építmény emellett időközben elavulttá vált, hiszen az akadálymentes közlekedés nincs biztosítva ott. A Veszely Csárda újranyitását követően született meg az az ötlet, hogy egy nyomógombos gyalogátkelőhelyet alakítsanak ki a csomópontban.

Virág Mihály hangsúlyozta, egy aluljáró átkelő megépítési költsége sokkal nagyobbak lennének a jelenlegi beruházásnál. A beruházás jelenleg félidőben tart, a további munkálatok az időjárástól függnek. A közlekedési jelzőberendezések már állnak, de a közúti táblák, valamint a felfestések hiányoznak. Virág Mihály elmondta, a gyalogosok várhatóan áprilisban vehetik igénybe az új zebrát.

Az elmúlt hétvégén érkeztek bejelentések a Magyar Közúthoz, hogy egyes alsóbbrendű útszakaszokon gallyak lógnak be, vagy törtek le. A téli időszakban mind az öt mérnökség munkába állt, és a nap bármely szakában őrjáratszerűen tisztították az utakat.

Hétfőn már elkezdődött az olvadás, így a lehulló zúzmarát kellett hajnalban eltakarítani. Az éjszaka folyamán 62 tonna sót, valamint 3000 liter olvasztó oldatot szórtak ki ezeken a területeken a síkosság megelőzése érdekében.

Nézze meg ezt is:

Idén is Törökzugban kezdődött meg a városi virágosztás

  A meghirdetett időpont előtti órában is már nagy volt az érdeklődés a városi virágosztás …