2024. április 26., péntek
FONTOS

Jelentős változások várhatók a Békés Megyei Kormányhivatal életében

A Békés Megyei Önkormányzat szervezte az Évindító Önkormányzati Fórumot, ahol a települési és a nemzetiségi önkormányzatokat, az egyházakat és a civil szervezeteket érintő aktuális témákról tartottak koordinációs értekezletet.

Az eseményen több előadást hallgathattak meg a megjelentek. Többek között a Békés megyei közúthálózaton megvalósult és tervezett felújításokról. A Magyar Falu Programnak köszönhetően a megyében hat helyen indult meg a munka, amely 27 kilométert foglal magába.

Virág Mihály elmondta, a további útfelújítások várhatóan Pusztaottlaka, Szarvas, valamint Méhkerék térségében valósulhatnak meg.

Zalai Mihály, a Békés Megyei Önkormányzat elnöke elmondta, az eseményen elhangozott valamennyi előadás részben érinti Gyulát. A csütörtöki esemény lehetőséget biztosított arra is, hogy visszatekintsenek az elmúlt évre, értékeljék az elvégzett munkát.

Zalai Mihály elmondta, hamarosan, várhatóan márciusban elindulhat a Magyar Kisvárosok Program, amely a Magyar Falu Program mellett olyan fejlesztéseket tehet lehetővé, melyekre nincs uniós forrás. Ez a lehetőség az 5000 lélekszám feletti települések számára nyílik meg.

Január, március, valamint június elsejétől jelentős változások várhatók a Békés Megyei Kormányhivatal életében. Többek között szó volt arról, hogy a NAV végzi majd az egyéni vállalkozók nyilvántartását, a kormányhivatal pedig átveszi az önkormányzatoktól az építéshatósági feladatokat.

Takács Árpád kiemelte, az új hatáskör átrendeződések, az új jogszabályok azt követelik, hogy mind önkormányzati szinten, mind államigazgatási szinten egységes szemlélettel járjanak el. Az év során újabb megállapodásokat szeretnének kötni különböző kamarákkal, oktatási intézményekkel, a gyulai, valamint a békéscsabai szakképzési centrummal. Folytatják azokat a konferenciákat is, melyek a környezetvédelemre, a környezettudatosságra helyezik a hangsúlyt, illetve azokra az új beruházásokra, amelyek jelentősek lesznek a megye életében. Az egyik a gyulai Airbus beruházása.

Nézze meg ezt is:

Régiós bowling versenyt rendeztek sérült sportolóknak

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Harruckern SE szervezésében rendeztek a napokban regionális …