2024. április 19., péntek
FONTOS

Tizenegy település részesül 1,6 milliárd forintos támogatásban

Összesen közel 1,6 milliárd forintos támogatásban részesül tizenegy megyei kistelepülés. Bucsa, Vésztő, Szabadkígyós, Gyomaendrőd, Mezőberény, Füzesgyarmat, Csorvás, Kondoros, Szeghalom, valamint Körösladány Önkormányzata, illetve Zsadány Református Egyházközsége között oszlik szét a bölcsődék férőhelyének bővítésére, kialakítására szánt pályázati támogatás összege.

A Település- és Területfejlesztési Operatív Programnak köszönhetően eddig a megyeszékhelyet nem számítva hetven településen 466 projekt valósult meg, vagy van folyamatban. Eredetileg csaknem 58 milliárd forintot kapott volna Békés megye a keretből, azonban a megítélt többlettámogatásoknak köszönhetően ez az összeg már 60 milliárd forintnál is több. A kormány erre vonatkozó határozatának értelmében növelték a Battonya, Orosháza illetve Gyomaendrőd városok önkormányzata által benyújtott pályázatok támogatását is.

A bölcsődei helyek bővítését, kialakítását finanszírozó támogatást nyerő tizenegy település közül a legnagyobb összeget, 250 millió forintot Zsadány kapta.

A vidék népességmegtartó erejének növelése mellett a bölcsődék, valamint a hasonló szolgáltatások kialakítása azért is fontos, mert nagyobb lehetőséget biztosít a kistelepülésen élő édesanyák számára a munkába álláshoz.

Nézze meg ezt is:

Női konferenciát rendeztek a gyulai baptisták

  A közösség élményét és a lelki feltöltődést kínálta a résztvevőknek az a női konferencia, …