2020. február 27., csütörtök
FONTOS

Kilenc baptista hitvalló tett bizonyságot hitéről és vett részt bemerítési szertartáson

Bemerítési istentiszteletet tartott a Gyulai Baptista Gyülekezet az elmúlt hétvégén. A baptista közösségek életében az egyik legnagyobb ünnep, amikor valaki bemerítkezik, vagyis bizonyságot tesz hitéről. Január 26-án összesen kilencen készültek arra, hogy a gyülekezet tagjává váljanak.

A szertartások alkalmával a bemerítkezők először bizonyságot tesznek, azaz elmesélik történetüket arról, miért hisznek Istenben, hogyan és mikor tértek hitre. Ez után következik a látványos szertartás.

A Gyulai Baptista Imaházban Merényi Zoltán lelkipásztor végezte a bemerítést, azaz a fehér ruhát viselő fiatalokat teljes testtel hátra döntve vízbe merítette. A baptisták úgy vélik, hogy a bemerítés változást fejez ki. A víz alá merülés a korábbi, Isten nélküli élet lezárását, a vízből való kiemelkedés pedig az Istentől ajándékba kapott, új életet jelképezi.

A bemerítést néhol élővízben is szokták végezni, de lehet medencében is egy imaházban, ahogy az elmúlt vasárnap is történt, Gyulán.

Nézze meg ezt is:

Nógrádi Éva és Szabó Gyöngyi vehette át az “Év Szakdolgozója” elismerést

  A Magyar Ápolási Egyesület kezdeményezésének köszönhetően 2014 óta februárban Kossuth Zsuzsanna, a magyar betegellátás …