2020. április 10., péntek
FONTOS

Koncerttel ünnepelték Gyulán az új hangszereket

A Magyar Kultúra Napjához kapcsolódott az a hangverseny, melyt a tankerületi központ égisze alatt rendeztek a gyulai zeneiskolában.

Az eseményen Teleki-Szávai Krisztina tankerületi igazgató hangsúlyozta, a Hangszercsere Program keretében az elmúlt két évben összesen 61 millió forint értékben szereztek be kiváló minőségű hangszereket, illetve a zeneoktatáshoz szükséges, más eszközöket.

Azt már Czirok Mihály, a gyulai alapfokú művészeti iskola vezetője mondta el, hogy ezen az estén azt is ünneplik, hogy egy hosszabb időszak után Gyulán jelentős forrásokat fordíthattak a hangszerek fejlesztésére.

Három éve zajlik az eredetileg Kodály Zoltán halálának 50. évfordulója alkalmából életre hívott Hangszercsere Program – hangsúlyozta az Emberi Erőforrások Minisztériumának főosztályvezetője. Lebanov József elmondta, a 2017-es, 120 milliós indulás után a következő két évben országosan 3-3 milliárd forintot fordítottak hangszerek felújítására, illetve újak vásárlására. Lebanov József elmondta, a programot a jövőben is folytatni szeretnék, elsősorban azon intézményekre fókuszálva, melyek a zeneoktatására koncentrálnak.

Nézze meg ezt is:

Az elmúlt hetekben számos növény termését pusztította el a fagy

Mint ismeretes, a termelés szempontjából az egyik legfőbb kockázatot a fagy jelenti. A tél végeztével …