2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Az egészségturizmusról értekeztek a Gyulai Felsőoktatás Napján

 

Egészségben utazva, az egészségturizmus oktatásának kihívásairól rendezett konferenciát a Gál Ferenc Főiskola Egészség- és Szociális Tudományi Kara szerdán, a gyulai városháza dísztermében.

Amikor három évvel ezelőtt a Szeged-Csanádi Egyházmegye a gyulai főiskola fenntartójává vált, ezzel megmentve a városban működő felsőoktatást, úgy határoztak, hogy ennek emlékére létrehozzák a Gyulai Felsőoktatás Napját. A jeles alkalmat hagyományosan egy tudományos konferenciával ünneplik meg.

Tavaly például a szociális képzésen belül a gyermekvédelemről, azelőtt pedig az egészségtudományról tanácskoztak az egybegyűltek. Ahogy a konferencia alcíme is mutatja, idén az egészségturizmus oktatásának kihívásairól ejtettek szót.

Idén az Egészségügyi szervező alapszak kapcsán olyan témák is előkerültek, mint a testi és lelki egészségmegőrzés, gyógyítás és a rekreáció. Sandra Sándor, a Honvédkórház reumatológiai és fizioterápiás főorvosa például a vizek fontosságára helyezte a hangsúlyt, de felvetette egy fizioterápiás szak elindításának lehetőségét is.

A gyulai felsőoktatás közel harminc éves múltra tekint vissza. Görgényi Ernő polgármester emlékeztetett, a Gál Ferenc Főiskola képes biztosítani a város számára a felsőoktatás megmaradását. Kurzusait és képzéseit a városhoz igazítva kínálja a hallgatók felé, hiszen a város szempontjából kiemelten fontos a turizmus, illetve ennek folyamatos fejlesztése.

Rákóczi Attila, a megyei kormányhivatal főigazgatója kiemelte, a Gál Ferenc Főiskola megyénkben működő karai hozzájárulnak a vidék népességmegtartó erejének növeléséhez. Éppen ezt a célt szolgálja a két intézmény közötti együttműködési megállapodás is.

A szerdai eseményt kerekasztal beszélgetés zárta, melyen a résztvevők az egészségturizmus szervezésében végzett jó gyakorlataikat osztották meg a közönséggel.

Nézze meg ezt is:

Régiós bowling versenyt rendeztek sérült sportolóknak

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Harruckern SE szervezésében rendeztek a napokban regionális …