2024. április 23., kedd
FONTOS

Gyula Tv Híradó 2020. 01. 29.

Témák:

– Immár harmadik alkalommal rendezték meg a Gyulai Felsőoktatás Napját, hiszen három évvel ezelőtt vált a Szeged-Csanádi Egyházmegye a Gál Ferenc Főiskola fenntartójává. Az évfordulót idén is egy tudományos konferenciával kötötték össze, melyen az egészségturizmus oktatásának kihívásairól értekeztek.

– A Gyulai Várba 102 ezer, az Almásy-kastélyba összesen 76 ezer látogató érkezett tavaly. A város kisebb kiállítóhelyein is emelkedett a vendégforgalom, számolt be róla Fekete-Dombi Ildikó a 3Témában. A várban ezentúl újabb kiállítóelemek csalogatják az érdeklődőket, az új attrakció pedig a remények szerint további növekedést eredményez a 2020-as évben.

– A trianoni békediktátum száz éves évfordulójára emlékeztek kedd délután, a művelődési központ aulájában. Az eseményen Bagyinszki Zoltán 43 fotóját nézhette meg a közönség.

– Közleményben tájékoztatta a sajtót a gyulai önkormányzat a Termál FC-vel kapcsolatos legfrissebb fejleményekről. Ebben azt írták, a NAV iratokat kért be tőlük, az egyesülettel kötött finanszírozási szerződésekre és elszámolásokra kíváncsiak.

– “Kosztolányi Dezső a Nyugat-korszak legkortársabb költője és írója” – hangzott el a keddi rendhagyó irodalomórán. Bíró-Balogh Tamás irodalomtörténész és Kiss László arról is értekezett, hogy milyen szerepet játszott a költő életében és ki volt a valódi Édes Anna.

Nézze meg ezt is:

Gyula Tv Híradó 2024. 04. 17.

Témák: – A technológia lehetőségei, az ember az új világban címmel rendeztek konferenciát a Gál …