2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Rekordszámú vendég érkezett 2019-ben a Gyulai Várba

A szallas.hu adatai alapján Gyula 2019-ben is a TOP10 belföldi úti cél egyike volt. Ez a statisztika a város kiállítóhelyeinek a látogatottságán is megmutatkozott, a Gyulai Vár – megelőzve a 2018-as eredményt – rekordszámú vendéget számlált, összesen 102 218 ember volt kíváncsi a múzeumra. Az Almásy-kastélyban tavaly egészen pontosan 76 038 látogató fordult meg.

Fekete-Dombi Ildikó kitért arra is, hogy a kisebb kiállítóhelyeken is növekvő látogatószámot jegyeztek 2019-ben. Az egyik legjelentősebb ugrás a Kohán Képtár tekintetében mutatkozott, itt nagy népszerűség övezte a Nagybányától Brassóig című kiállítást, az ország több különböző pontjáról vonzotta Gyulára az érdeklődőket.

A Gyulai Vár tekintetében idén is nagyok az elvárások, és akár újabb rekordot dönthet a múzeum, hiszen három új, interaktív kiállítóelemmel bővült a történelmi épület. A három dimenziós makett, a huszárvárat bemutató valóságalapú installáció vagy a török uralom előtti, valamint az azt követő időszakot bemutató videó nem csak az új, de a régi látogatók érdeklődését is felkeltheti.

Nézze meg ezt is:

Régiós bowling versenyt rendeztek sérült sportolóknak

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Harruckern SE szervezésében rendeztek a napokban regionális …