2024. április 25., csütörtök
FONTOS

A CommUnique ügynökség készíti el Gyula város új turisztikai arculatát

Az év első, rendes képviselő-testületi ülése is az interpellációkkal kezdődött. A Szabó Károly képviselő által előhozott téma mutatott rá arra, hogy a már tavaly elkezdett – régi, elavult – buszmegállókkal kapcsolatos tárgyalások hamarosan a végükhöz érnek, és rövidesen 27 új buszmegálló létesül Gyulán.

A Kiss Szabolcs által képviselt nyolcas számú választókerület mintegy tizedét a Kisökörjárási erdő adja. A területen tilos a vadászat, tekintettel a közeli belterület miatt, ennek ellenére – a lakosság bejelentései alapján – a területen szoktak vadászni. A környéken fokozott rendőri felügyelet várható, mivel lakott területtől számított 300 méteren belül valóban tilos a vadászat.

Ezt követően szóba került a tavaly felújított Szent Miklós Park nem megfelelő csapadékvíz elvezetése, melyről már értesültek az illetékes szervek, és a probléma várhatóan még a turisztikai főszezon előtt megoldódik.

Városerdővel kapcsolatban Leel-Őssy Gábor képviselő fogalmazott meg kérdéseket a csütörtöki képviselő-testületi ülésen, kitérve a településrészre kivezető főút rossz állapotára, a szennyvíz-elvezetésre, valamint a hulladéklerakó szigetekről is szót ejtett, ahol felerősödött az illegális hulladéklerakás. Utóbbi témakörrel kapcsolatban lakossági fórum keretében vitatják meg a lehetőségeket, reflektált a kérdésekre Alt Norbert, a körzet képviselője.

A paradicsomi lakóteleppel kapcsolatos belső felújításokat Kiss Tamásné képviselő emelte ki. Az önkormányzat által nyújtott támogatás – a visszajelzések szerint – nem elegendő ahhoz, hogy kedvező feltételeket nyújtson az összes lakóközösség számára, így az adott lehetőségek felülvizsgálatát kérte a csütörtöki ülésen.

Az interpellációkat és a tájékoztatókat követően a fő napirendi pontok következtek. Gyula városa több, mint egy évtizede használja állandó jelzőként a “történelmi fürdőváros” kifejezést. A város arculatának megújítására még a tavalyi évben írt ki pályázatot az önkormányzat, melynek eredményhirdetésére a januári képviselő-testületi ülésen került sor.

A pályázat harmadik helyezettje a sevendots&pakozdi design studio lett, a munkát Pákozdi Rebeka és Cserpák-Both Eszter grafikus tervezők készítették el. Az általuk beadott munka értékelésében olvasható, hogy a pályamunka stílusa teljesen egyedi, jó a színválasztás, azonban a logó együtt az arculati megjelenéssel kismértékben hivatali asszociációt közvetít.

Második helyezett pályamunka Varga Tamásé lett, melyet az egyik legkreatívabb pályamunkának értékelt a zsűri. Összességében a design elemek kiválóak a célcsoport számára, a vonalvezetés és stílus megszólítja a szenior korosztályt, a színek kavalkádja mégis fiatalossá teszi.

A pályázati kiírás első helyezettje, ezzel együtt Gyula város turisztikai arculatát megújító cége a CommUnique ügynökség. A 10 főből álló zsűri közel tökéletes pályaműként értékelte a beadott munkát, a választott szín illeszkedik a település stílusához és értékeihez. A logó igazán “szerethető” kiegészítő elemeket kapott, ezek által lett életteli és vonzó. Az ügynökség grafikus tervezője Faniszló Ádám, aki a díjnyertes pályaművet mutatta be.

A grémium januári ülésén arról is döntöttek, hogy az önkormányzat pályázatot ír ki Gyula Város Egyesített Óvodája intézményvezetői álláshelyére. A pályázatok véleményezésére, a pályázók meghallgatására egy három tagú bizottságot hoztak létre.

A pályázat benyújtásának határideje 2020. március 27., ezeket április 30-ig bírálják el.

Nézze meg ezt is:

Idén is Törökzugban kezdődött meg a városi virágosztás

  A meghirdetett időpont előtti órában is már nagy volt az érdeklődés a városi virágosztás …