2024. március 28., csütörtök
FONTOS

Előtérbe kerülhetnek az atipikus foglalkoztatási formák 2020-ban

Az automatizálás, digitalizáció és robotizáció lehetnek 2020 munkaerőpiacának hívószavai. – véli a Profession.hu HR vezetője az utóbbi évben végzett felmérések alapján.

A cégek fokozni szeretnék hatékonyságukat, így az ezt a folyamatot elősegítő munkaerő iránt komoly érdeklődésre van kilátás. A továbbra is fennálló munkaerőhiány olyan trendek erősödését is hozhatja, mint a nyitás az atipikus foglalkoztatási formák felé. A munkaerő állomány feltöltése továbbra is nagy kihívás Békés megyében is.

Az idei év másik jellemző változása a részmunkaidő vagy távmunka jellegű foglalkoztatási formák. A munkaerőhiány tekintetében a következő hónapokban sem várható változás, így szinte megkerülhetetlen, hogy a cégek munkaerőgondjaik enyhítése érdekében ezeket a megoldásokat is figyelembe vegyék. A trend felé nyitás elsősorban a nagyvállalati kör részéről lehet erősebb.

Informatikus, mérnök, adatelemző, és mellettük olyan más munkaerő iránt erősödhet leginkább a kereslet az év folyamán a versenyszférában, amelyek segítik vagy felgyorsítják a vállalatok automatizálási folyamatát.

Nézze meg ezt is:

Jelentős fejlesztés előtt áll a gyulai onkológiai centrum

  A hamarosan kezdődő eszközpark fejlesztéssel a Békés vármegye onkológiai betegeit ellátó gyulai központ felzárkózhat …