2024. április 20., szombat
FONTOS

107 végzős erkelesre tűztek szalagot

Az Erkel Ferenc Gimnázium énekkarának műsorával vette kezdetét a szalagavató ünnepség szombaton, a művelődési központban. A végzős tanulókkal kiegészült, Perlaki Attila vezette kar többek között Demjén Ferenc Kell még egy szó című művét adta elő a négy osztály 107, akkor még szalagtűzésre váró diákjának.

Görgényi Ernő polgármester köszöntőbeszédében Lev Tolsztoj gondolatait idézve kívánt boldog és eredményes életet a maturandusoknak.

Bittó Eszter, az iskolai diákönkormányzat vezetője beszédében a szalag jelentőségére hívta fel a figyelmet. A szalagavató minden végzős számára ünnep, mérföldkő a céljaik eléréséhez vezető úton. Az intézmény a tudás mellett életre szóló barátságokat adott – fejtette ki Nagy Ádám.

Először Zámori Ida igazgatóra tűztek szalagot, végül mind a 107 tanuló mellkasára felkerült az iskolai évek végét jelző szimbólum. A felsőoktatásban a következő tanévben lép érvénybe az a változtatás, hogy minimum egy emelt érettségi vizsga szükséges a felvétel elnyeréséhez – emlékeztetett Zámori Ida igazgató.

A következő hónapokban újabb kihívás, az érettségi vizsga vár a fiatalokra.

Nézze meg ezt is:

Évfordulót ünnepeltek a gyulai polgárőrök

  Öt éve adták át a Gyulai Bűnmegelőzési Polgárőr Egyesület irodáját, egyben a gyulai polgárőrök …