2024. április 19., péntek
FONTOS

Folytatódik az Eminescu utca felújítása

2019. szeptemberében készültek a videó elején látható felvételek, a sajtótájékoztatón azt jelentették be, hogy 30 millió forintot nyert a város a Belügyminisztériumtól utak és járdák korszerűsítésére. A források nagyobb részét az Eminescu utca újabb szakaszának fejlesztésére fordítják, a munkálatok pedig 2020-ben kezdődhetnek meg.

Alig öt hónappal később már javában folyik a kivitelezés a Kerék és a Kap utca utca közötti szakaszon. A kedd délelőtti sajtótájékoztatón Görgényi Ernő polgármester elmondta, 2018-ban fejezték be a Vár és az Ernyő utca közötti terület felújítását. Tavaly ősszel az Ernyő utcától eljutottak a Kerék utcáig, most pedig a harmadik ütem munkálatai zajlanak.

Kiss Szabolcs önkormányzati képviselő elmondta, ez a szakasz is teljes átalakuláson megy keresztül, vagyis nemcsak az út, hanem a kapubejáról, de még a zöldfelület is megszépül.

Az Eminescu utca első két szakaszának korszerűsítése mintegy 180 millió forintba került. A harmadik ütem 45 millió forintból készül el, ebből 21 millió a pályázati támogatás. A munkálatok várhatóan júliusban fejeződnek be.

Nézze meg ezt is:

A 90 éves Lupsán Imrénét köszöntötték

  Virággal, Orbán Viktor miniszterelnök üdvözletével és tortával köszöntötte szerda délután Timár Andrea aljegyző és …