2024. április 25., csütörtök
FONTOS

A közpénzügyi helyzet javítását segíti az Állami Számvevőszék

Az elmúlt hetekben több száz állami és önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságnak küldött értesítést várható ellenőrzésekről az Állami Számvevőszék, ezekben a napokban pedig az összes magyarországi önkormányzat megkapta ezt. A közeljövőben mintegy 3200 településen fogják ellenőrizni az integritás alapú működést. A tevékenységgel az önkormányzatok belső szabályozottságának erősítéséhez szeretnének hozzájárulni, mely által megelőzhetőek a gazdálkodási szabálytalanságok.

Az ÁSZ célja a közpénzügyi helyzet javítása. A számvevőszéki ellenőrzések alapvetően nem a hibákat keresik, hanem a közpénzügyek fejlesztését, valamint az eredmények fenntartásának támogatását célozzák. Az országban minden önkormányzatra azonos szabályok vonatkoznak, tehát ugyanolyan törvényi előírásoknak kell megfelelnie akár egy megyeszékhelynek vagy egy kisebb községnek is.

A napokban az önkormányzatok számára kiküldött értesítésben az ÁSZ pontosan megadja, hogy melyek azok a szabályzatok, amelyeket ellenőrizni fognak, és milyen módon fogják számon kérni a kötelezettségeket.

Nézze meg ezt is:

Régiós bowling versenyt rendeztek sérült sportolóknak

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Harruckern SE szervezésében rendeztek a napokban regionális …