2024. április 23., kedd
FONTOS

Lakossági fórumot tartottak Városerdőn

Fotó: Fenyvesi Dóra

 

Január utolsó napján rendezték meg azt a lakossági fórumot, melyen megvitatták a területen képződött hulladék képződésével és elszállításával kapcsolatos problémákat.

Az utóbbi időkben a korábban a városerdei Fő út mellé kihelyezett szeméttároló szigetek környékén a helyzet tarthatatlanná vált, ezért is került sor a lakossági fórumra, ahol az új javaslat szerint a jövőben a hulladékot közvetlenül az ingatlanok elől fogja a Gyulai Közüzemi Kft. összegyűjteni minden hétfői napon.

A Gyulai Közüzemi Kft. csak a hivatalos, címkével ellátott zsákot fogja elszállítani, amelyek tárolására az ingatlantulajdonosok még egy kukát is kapnak.

A rendelkezés mind a kommunális, mind a zöldhulladék elszállítására vonatkozik, ezzel március 1-től megszüntetik a közterületen elhelyezett szemétgyűjtő és -tároló szigeteket.

– A szemétszállítás módjának megváltozásáról és a további részletes teendőkről az ingatlantulajdonosokat levélben, illetve tájékoztató kiadványokon fogják tájékoztatni – nyilatkozta Alt Norbert, a körzet önkormányzati képviselője.

Nézze meg ezt is:

Megáldották a gyermekeket a templomszentelés évfordulóján

  Április 21-én a Nádi Boldogasszony templom felszentelésének 201. évfordulóját ünnepelték Gyulán. Emellett ez a …