2024. április 19., péntek
FONTOS

Megérkezett az influenza járvány Békés megyébe

A legfrissebb adatok szerint Békés megyét is elérte az influenzajárvány, vagyis már térségünkben is elég esetet jelentettek ahhoz, hogy járványról beszélhessünk.

Az aktuális helyzetről Gaálné Maráczi Gabriella, a kormányhivatal népegészségügyi osztályvezetője beszélt a 3Témában. Elmondta, Békésben 100 ezer lakosra vetítve immár 276,3 beteg jut, ez pedig jóval a határérték felett van, vagyis már nálunk is beszélhetünk járványról.
Érdekesség, hogy idén a járvány jóval később indult el, noha több tényező, például a párás, kevésbé hideg idő is segítette a terjedését.

A védőoltást hagyományosan nem ebben az időszakban szokták megkapni az emberek, de a szakember szerint akár még most is érdemes lehet beadatni magunknak az oltást, ártani legalábbis biztosan nem ártunk magunknak, használni viszont használhatunk nemcsak magunknak, hanem másoknak is. Az oltás ugyanis nemcsak minket véd, hanem a környezetünket is, ugyanakkor nagy jelentősége van annak, hogy betartsuk a személyi higiéné alapszabályait.

A szakemberek szerint az eddigi adatok alapján jó esélye van annak, hogy idén kevesebb beteg lesz, mint tavaly volt.

Nézze meg ezt is:

A 90 éves Lupsán Imrénét köszöntötték

  Virággal, Orbán Viktor miniszterelnök üdvözletével és tortával köszöntötte szerda délután Timár Andrea aljegyző és …