2024. április 20., szombat
FONTOS

Mérföldkő lehet 2020 az útfejlesztések terén

Az új turbo körforgalom építéséről tartottak sajtótájékoztatót tavaly novemberben, az eseményen az hangzott el, hogy legkésőbb 2021 januárjában befejeződik az M44-es Kondoros-Békéscsaba 17,6 kilométeres szakaszának megépítése.

Kovács József szerint a jövő januári határidő akár már idén őszre módosulhat. A Békés megyei 3. számú választókerület országgyűlési képviselője elmondta, 2020-ban jelentős előrelépés várható a szintén kétszer két sávosra tervezett M47-es ügyében is. Mint ismert, jelenleg több nyomvonal változat létezik, Kovács József többedmagával a legkeletibb verzió mellett foglalt állást. A döntés várhatóan még idén megszületik.

A képviselő elmondta, a választókerületben nagy hangsúlyt fektetnek a külterületi utak korszerűsítésére. Ezek között van az Újszalontára vezető út és a Bélmegyer és Mezőberény közötti út egy szakasza.
Kijavítják a kritikus részeket Doboz és Sarkad között, előrelépés várható Vésztő és Szeghalom térségében, illetve nagy erőket mozgósítanak a Gyula és Sarkad közötti út felújítására.

A belterületi szakaszokkal kapcsolatban Kovács József elmondta, márciusban megkezdődhet a korszerűsítés Méhkerék belterületén, és nagy jelentőséggel bír Gyulán a Tiborc utca felújítása. A térség infrastrukturális adottságain javít a körösnagyharsányi csapadékvíz-elvezető rendszer korszerűsítése, illetve további kerékpárutak építése Okány és Kötegyán térségében.

Nézze meg ezt is:

Női konferenciát rendeztek a gyulai baptisták

  A közösség élményét és a lelki feltöltődést kínálta a résztvevőknek az a női konferencia, …