2024. március 28., csütörtök
FONTOS

Demográfiai és egészségpolitikai konferenciát tartottak a Békés Megyei Kormányhivatalban

A Diczfalusy Alapítvány, valamint a Magyar Család és Nővédelmi Tudományos Társaság a fiatalok megszólítása érdekében hozta létre az eseményt a reprodukciós egészség megőrzése érdekében. A cél az, hogy pedagógusok bevonásával, az ő felkészítésükkel juttassák el számukra a legfontosabb információkat. Lehetőleg modern technikai eszközökkel, mobiltelefonos applikációval a fiatalokat megszólítva.

Az eseményen az időzítés fontosságát emelték ki. A magyar népesség 18 százaléka van jelenleg reproduktív korban, és szeretnének is gyermeket vállalni, de nem lehet nekik rögtön, csak orvosi segítséggel. Ez európai jelenség, hiszen a meddő házasságok, párok száma évről-évre emelkedik.

A csütörtöki eseményen elhangzott, Magyarország népessége éves szinten egy Gyula méretű város lakosságával csökken. Egy év alatt többen halnak meg, mint ahányan születnek. Nemcsak Magyarországon, hanem a határon túli, magyar lakta területen is tartanak szakmai konferenciákat ebben a témában. A konferencián többek között “Demográfia és egészségpolitika” címmel is hallgathattak előadást a megjelentek.

Az egészségügyi szakterületünkön fontos küldetésünk van – hangsúlyozta Rákóczi Attila, a Békés Megyei Kormányhivatal főigazgatója. Takács Árpád kormánymegbízott kezdeményezésére indult el a „Közös érték az egészség program”, amelynek részeként tavaly, több, mint kétszáztíz eseményen, hetvenöt településen, 2600 Békés megyei lakos egészségügyi szűrését végezték el.

Az eseményen előadó szakemberek remélik, hogy hasznos információkkal látták el a megjelenteket, amikkel segíteni tudnak a fiatalok csoportjában.

Nézze meg ezt is:

Az áldozatsegítésről egyeztettek Békéscsabán

  A békéscsabai Áldozatsegítő Központban tett látogatást és a kormányhivatalban megtartott, szakmai egyeztetésen vett részt …