2024. április 24., szerda
FONTOS

Salzkammergut állt a német nyelvi vetélkedő fókuszában

Az idegenforgalmi szempontból az egyik legjelentősebbnek mondható osztrák tájegység, Salzkammergut állt a napokban a lila iskolában megrendezett, német nyelvű vetélkedő fókuszában. Salzkammergutban a turizmusnak egyedülálló módon mintegy másfél évszázados hagyománya van: Mindez akkor kezdődött, amikor Ferenc József Bad Ischlbe helyezte nyári rezidenciáját, és az év felében innen irányította birodalmát. Napjainkban a kikapcsolódási lehetőségek közé tartoznak a vízisportok, a hegymászás, a túrázás, a lovaglás a téli sportok és a gasztronómia.

A kvízversenyen a német nyelvet tanuló, 7-8. osztályos diákok 3 fős csapatai vehettek részt.

Mittag Roland szervező azt mondta, a verseny feladatait úgy állították össze, hogy a lexikális tudásnak kevesebb szerep jusson, a kreativitás ellenben nagyobb hangsúlyt kap. A nyelvtanulással kapcsolatban is ezt érdemes szem előtt tartani, vagyis kevesebb magolásra van szükség.

A négy fordulós versenyen a feladatok alapszintű nyelvtudással is megoldhatók. A megmérettetés közben is sok új információra tehetnek szert a gyerekek, és bővíthetik szókincsüket, nyelvtudásukat, miközben használják egyéb képességeiket, fantáziájukat is.

Nézze meg ezt is:

Hat nap alatt ezerötszáz látogató a gyulai kiállítóhelyeken

  Legényest is láthatott a közönség a Viharsarok Táncszínház kedd délutáni előadásán, a fellépő táncosokat …