2024. április 20., szombat
FONTOS

Húsz interaktív programot kínálnak a Szerelmesek hétvégéjén

Február 14-e és 16-a között rendezik meg a Szerelmesek hétvégéjét, melyhez kapcsolódóan több kiállítóhelyen összesen húsz programot kínálnak a látogatók számára. Az Erkel Ferenc Emlékházban például pénteken és szombaton egy élőzenével kísért előadást hallhatnak az érdeklődők Beethoven titkos szerelméről.

A Gyulai Várban pedig az állandó programok mellett mézeskalácsszívet díszíthetnek a látogatók, de lehetőséget biztosítanak arra is, hogy lúdtollal írják meg szerelmesleveleiket. Emellett korhű ruhát is magukra ölthetnek, valamint megkóstolhatják a régi korok szerelmi bájitalait is.

A legtöbb programot az Almásy-kastély biztosítja a látogatók számára. Ahogy a korábbi években, úgy idén is Szilágyi Sándor történész, tárlatvezető tart előadást. Ez alkalommal azonban a magyar történelem híres szerelmes párjairól, mint amilyen Petőfi Sándor és Szendrei Júlia, valamint azokról a titkos viszonyokat folytató személyiségekről is beszél, akik valamilyen módon a kastélyhoz vagy a városhoz köthetőek.

Fábián Tamás kommunikációs vezető elárulta, a visszajáró vendégek számára is tartogat még újdonságokat az Almásy-kastély, hiszen a különböző termekben, folyosókon a szerelem jeleit, jelképeit keresve egy újfajta kalandban lehet részük. A megyéből érkezők pedig a programsorozat időtartama alatt is kedvezményesen látogathatják a kiállítótereket – árulta el.

Az Almásy-kastélyba látogatók emellett a gyertyaöntést is kipróbálhatják, de kérhetnek szerelmi jóslatot is, valamint egy fotózáson is részt vehetnek majd, melyhez korhű ruhákat is biztosítanak számukra. Egy előzetes bejelentést követően pedig kipróbálhatják a szabadulószobát is.

Nézze meg ezt is:

Évfordulót ünnepeltek a gyulai polgárőrök

  Öt éve adták át a Gyulai Bűnmegelőzési Polgárőr Egyesület irodáját, egyben a gyulai polgárőrök …