2024. április 26., péntek
FONTOS

A kíváncsi Fizi Miska kalandjait láthatták a kisiskolások

Az Aki kíváncsi, hamar megöregszik című előadással érkezett a Tick-Tack Bábszínház és Fizi Miska az Implom József Általános Iskolába.

A történet Fizi Miska dédapja, a varázsló kastélyában játszódott, ahol a gyerekek körében már jól ismert karakter a kíváncsisága miatt bajba került. A varázsló ugyanis arra kérte, hogy folyamatosan kevergesse a bájitalt, amiről Fizi Miska azt hitte, zöldségleves. Így répát, petrezselymet és vöröshagymát tett az üstbe. Végül megkóstolta a főzetet, amitől hirtelen megöregedett.

Strausz Róbert elárulta, az előadás témáját ez alkalommal is valós óvodai helyzetek adták.

A bábműsor különleges volt abból a szempontból, hogy Fizi Miska kalandjai leginkább évszakokhoz kötődnek, törekednek az életszerűségre mellőzve a varázslatot. Az Aki kíváncsi hamar megöregszik című előadás pedig teljesen az ellentéte mindennek.

A történetben feltűnt egy denevér is, akinek köszönhetően a gyerekek megtanulták, hogy ne a külsőségek alapján ítélkezzenek, és forduljanak kedvességgel embertársaik felé.

Az Aki kíváncsi, hamar megöregszik című előadást a hamarosan a Gyula TV-ben, aztán pedig a televízió Youtube csatornáján is láthatják.

Nézze meg ezt is:

Régiós bowling versenyt rendeztek sérült sportolóknak

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Harruckern SE szervezésében rendeztek a napokban regionális …