2024. április 23., kedd
FONTOS

Használható hagyományok a Gyulavári Kastélyban

Használható hagyományok – népi kézműves tudás átadása a dél-alföldi régióban címmel nyílt időszaki kiállítás a Gyulavári Kastélyban.

A szakkör a Békés Megyei Népművészeti Egyesület szervezésében jött létre, tagjai a gyulai Német Klubban alkotnak. A 14 főből álló munkacsoport több, mint 90 tárgyat tudott kiállítani a kastélyban. Az egy éves projekt részeként több népi tájegység hímzéseit dolgozták fel. Elsősorban a Békés megyei, valamint a gyulai szűcshímzést tanulták meg, de emellett a komádi, mezőségi, illetve a Békés megyei fehér hímzésekkel és a gömöri csomós hímzésekkel foglalkoztak.

A 14 főből álló csapat a jövőben is együtt folytatja a munkát. Az Apor téren található Német Klubban hétfőnként várják az új tagok jelentkezését.

A Gyulavári Kastély időszaki tárlatai eseményről eseményre egyre több látogatót vonzanak az intézménybe. Március 13-án rendezik meg az első Jótékonysági party-t a Gyulavári Kastélyban, amely a 80-as évek jegyében lesz megrendezve. Az intézmény hagyományteremtő céllal minden évben egy szervezet munkáját szeretné segíteni. A tombolajegyekből befolyó összeget a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány számára szeretnék felajánlani.

Nézze meg ezt is:

Az autizmus világnapját ünnepelték Gyulán

  Több százan vettek részt csütörtökön a gyulai Pánczél Imre Intézmény autizmus világnapi programján. A …