2024. április 24., szerda
FONTOS

Látogatási tilalom és óvintézkedések a kórházban

A Békés Megyei Központi Kórház mindkét tagkórházát érinti az a látogatási tilalom, melyet a napokban vezettek be az influenza járvány miatt. Becsei László főigazgató főorvos tájékoztatásából kiderült, a korlátozás több osztályt is érint.

A kórház érvényben lévő eljárásrendje szerint a látogatási tilalommal érintett osztályokon csak azok látogathatják hozzátartozóikat, akik oltási könyvvel, bizonyítottan, legalább 14 nappal korábban megkapták az idei, szezonális influenza elleni védőoltást, valamint használják az előírt védőfelszerelést. Mindezeken túl alkoholos kézfertőtlenítést is végeztek, és nincs felső légúti, influenzaszerű tünetük.

Becsei László elmondta, megerősítették a kórházhigiénés osztály influenza figyelő jelzőrendszerét, valamint a jelentési rendet. A munkatársak körében hangsúlyozottan felhívták a figyelmet az influenza védőoltás jelentőségére. A főigazgató főorvos felhívta a figyelmet arra, hogy térítésmentes oltásokat biztosítottak mind a bent fekvő betegek, mind az egészségügyi dolgozók számára. Nyomatékosították a védőfelszerelések használatára vonatkozó ismereteket, valamint a köhögési etikettet, vagyis azt, hogy elsősorban zsebkendőbe, annak hiánya esetén könyökhajlatba tüsszentsünk, köhögjünk. Felelevenítették a cseppfertőzéssel terjedő betegségek megelőzésével kapcsolatos, valamennyi tudnivalót.

Nézze meg ezt is:

Hat nap alatt ezerötszáz látogató a gyulai kiállítóhelyeken

  Legényest is láthatott a közönség a Viharsarok Táncszínház kedd délutáni előadásán, a fellépő táncosokat …