2024. április 25., csütörtök
FONTOS

A csillagszemű juhászt adták elő a lila iskola farsangján

A csillagszemű juhász című népmesét bizonyára nem sokaknak kell bemutatni, hiszen az egyik legnépszerűbb magyar mese. A lila iskola másodikos diákjai is ezt a történetet választották az idei farsangi mulatságra, melyet csütörtök délután tartottak meg.

A mesében szereplő királynő egyik komornáját Szabó Annabella 2.B osztályos tanuló játszotta el a farsangon.

A produkcióra hosszasan készültek a diákok, ugyanakkor minden percét élvezték és örömmel bújtak a történet szereplőinek bőrébe – árulta el a másodikosok osztályfőnöke.

Az alsós farsangra szinte minden gyermek jelmezben érkezett, a klasszikus jelmezek közül a kalózokat, pókembert és az indiánokat is meg lehetett találni, de nagyon sok kreatív kosztüm készült még az eseményre. Egykor a farsangi mulatságokon szokás volt pontozni is a maskarákat, ezt mára már eltörölték.

A felsősök farsangja egy kissé eltérő lesz a csütörtök délutánitól, hiszen ott majd az osztályok csoportos, egységes jelmezzel készülnek búcsúztatni a telet.

Kemény telünk ugyan valóban nem volt, de az iskolai farsangi mulatságok is már valóban azt jelzik, hogy nincs messze a tavasz.

Nézze meg ezt is:

Régiós bowling versenyt rendeztek sérült sportolóknak

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Harruckern SE szervezésében rendeztek a napokban regionális …