2020. február 23., vasárnap
FONTOS

Gyula Tv Híradó 2020. 02. 13.

Témák:

– Megkezdődött Gyula 2030-ig szóló klímastratégiájának megalkotása. A cél az, hogy a közös gondolkodás eredményeképp olyan irányelvek szülessenek, melyek meghatározóak lehetnek a következő időszak legfontosabb döntéseinél.

– Lassan terjed az influenza járvány. A Nemzeti Népegészségügyi Központ legfrissebb tájékoztatása szerint mérsékleten emelkedett a betegek száma, de Békésben is többen vannak az előző hetihez képest.

– Március 6-án, Budapesten mutatják be azt a tanulmánykötetet, melybe a Békés Megyei Levéltár főlevéltárosa is írt. Balogh Dorottya a huszadik században zajlott gyapottermelés körülményeit vizsgálta a fellelhető kordokumentumok és a ma is élő munkások visszaemlékezései segítségével.

– Télűző farsangot rendeztek a lila iskolában, ahol hagyományosan a második osztályos diákok adtak műsort. Az alsó tagozatosok számára rendezett eseményen óvodások is részt vettek, ők szintén nagy figyelemmel kísérték a csillagszemű juhász című népmese feldolgozását.

Nézze meg ezt is:

Gyula Tv Híradó 2020. 02. 18.

Témák: – Csökkent a bűncselekmények száma 2019-ben, Békésben – tájékoztatott a megyei főkapitányság. Térségünk továbbra …