2024. április 23., kedd
FONTOS

Idén is folytatódnak az időszaki kiállítások a Turisztikai Főpályaudvaron

A tavalyi év utolsó kiállításán különleges billogokat lehetett megtekinteni. 2019-ben emellett többek között különleges és hétköznapi palackokat, közel 100 éves pengét, a borotva penge és borotválkozási eszköz gyűjteményt, valamint több évtizedet átölelő szappan kiállítást tekinthettek meg az érdeklődők.

A Gyűrűk Ura szereplői mellett a Jégvarázs vagy a Csillagok háborúja sorozat hősei is megjelentek Pez cukoradagoló formában, valamint világító teknősbékás, szintén világító halas és műanyag kerekeken guruló radír is feltűnt a helyszínen. A Turisztikai Főpályaudvar azzal a céllal jött létre, hogy egy olyan kiállítássorozatot indítsanak el, amivel az emberek foglalkoznak.

Sós Imre elmondta, az első időszaki kiállítás várhatóan áprilisban lesz. Elárulta, idén ősszel, az évszakhoz kapcsolódva többek között teafilter gyűjtemény várja az érdeklődőket.

Évről-évre kreatív feladatok várják azokat, akik részt vesznek az indián kenu túlélő versenyen. Az esemény azzal a céllal jött létre, hogy megmutassa az Élővíz-csatorna élővilágát.

Sós Imre kiemelte, már sok visszajelzés van az idei versennyel kapcsolatban. Visszatérő csapatok lesznek Mosonmagyaróvárról, Bajáról, valamint Szegedről, akik azért mennek a megmérettetésre, hogy játékos formában kikapcsolódjanak.

Nézze meg ezt is:

Az autizmus világnapját ünnepelték Gyulán

  Több százan vettek részt csütörtökön a gyulai Pánczél Imre Intézmény autizmus világnapi programján. A …