2020. március 31., kedd
FONTOS

Tornagyakorlatokkal indult, ma már fellépésekre is hívják a szenior tánccsoportot

2017 márciusában indult el az a táncfoglalkozás, ahol a kistérségi szociális intézményhez tartozó idős otthonok, illetve klubok tagjai gyűlnek össze hétről-hétre. Eleinte torna gyakorlatokkal várták az érdeklődőket, később zenés koreográfiákat kezdtek el betanulni a résztvevők, így alakult ki végül az intézmény tánccsoportja. A foglalkozás mára már olyan szintre nőtte ki magát, hogy a tagokat több gyulai rendezvényre is elhívják, többek között a Városi Idősek napján is felléptek már.

Jelen pillanatban 12 taggal tartják a hétfői és a szerdai táncórákat, de szívesen várják az új csoporttagok jelentkezését. Erről tájékoztatni is próbálják az idős ellátottakat, a Románvárosi Idősek Otthonának Facebook oldalán rendszeresen információkat osztanak meg a közösség életéről.

A 2017-ben alakult csoportos foglalkozás célja alapvetően a testmozgás rendszeresítése volt. A közösség az évek során összekovácsolódott, és remek hangulatban telnek a próbák hétről-hétre.

A csoport szívesen fogadja azokat, akik a hír hallatán kedvet kaptak a foglalkozáshoz. A táncórák ingyenesek, egyetlen feltétele van a jelentkezésnek: hogy az intézmény valamely nappali klubjának a tagja legyen az illető. Ezt követően hétfő és szerdai napokon rendszerint 13:30-tól várják az érdeklődőket a másfél órás mozgásra.

Nézze meg ezt is:

Home office a gyermekünkkel: Szicsek Margit válaszol

Hogyan tartsuk karban lelki egészségünket ebben a bizonytalan járványügyi helyzetben? Ezzel a témával foglalkozik, és …