2024. április 24., szerda
FONTOS

Műszaki ellenőr vizsgálja majd a Paradicsomi lakótelep kivitelezését

Szerdán tartott sajtótájékoztatót Szabó Jenő, az Otthon Lakásszövetkezet elnöke a Paradicsomi lakótelep felújítása során, a lakók által felvetett problémákkal és ezek megoldásával kapcsolatban.

A közösségi média felületein ugyanis egyre többen tettek közzé olyan fotókat, melyeken a burkolóra csöpögött festék, a homlokzat nem harmonizáló árnyalata látható. Ennél jelentősebb és szembetűnőbb hibák azonban a hőszigetelés kivitelezése során jelentek meg. Ahogy a képeken is látszik, a közelmúlt hatalmas széllökéseinek köszönhetően a tetőszigetelés több helyen is megbomlott. A lakók többek között ezeket a problémákat dokumentálták annak érdekében, hogy valamilyen változást érjenek el.

A Paradicsomi lakótelep közel 500 családját érintő beruházás összértéke 1 milliárd forint. A tulajdonosok a kivitelezés befejeztével kell csak elkezdjék ennek törlesztését, melyre húsz év áll majd rendelkezésükre. Éppen ezért is fontos, hogy az elvégzett munkák minősége időtálló legyen. Szabó Jenő kifejtette, a lakatos munkákat március 30-áig fejezik be, utána kezdődhet csak el a homlokzatok javítása. A lakókat addig is arra biztatja, hogy az észlelt problémákkal forduljanak a lakóbizalmihoz, aki ezeket eljuttatja a lakásszövetkezet részére. Külön kiemelte, az esőzésekkor fokozott figyelemmel járjanak el a beázásokat illetően.

A műszaki ellenőrrel még a kivitelezés során ellenőrizni fogják a lakók által jelzett problémákat, melyeket minél hamarabb megpróbálnak majd kijavítani.

Nézze meg ezt is:

Rendőrök és rendőrségi dolgozók vehettek át jutalmat a Rendőrség Napján

  Szent György nap, a Magyar Rendőrség Napja alkalmából 2024. április 23-án állománygyűlést tartottak a …