2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Első alkalommal rendezik meg Gyulán a Pálinka Show-t

Április 23-án ismét megnyitja kapuit a Gyulai Pálinkafesztivál. Idén hazánk legnagyobb pálinka bemutatójával készülnek a szervezők a szakmai és a pálinkakedvelők számára, a Pálinka Show-val. Görgényi Ernő polgármester a csütörtök délelőtti sajtótájékoztatón kiemelte, a három napos rendezvény Gyula turizmusában jelentős helyet foglal el. Hozzátette, egy igazi közösségi élményről van szó, ezért is fontos a város számára a pálinkafesztivál sikere.

A rendezvény lehetőséget teremt arra, hogy a pálinkás szakma képviselői találkozzanak a piac kereskedelmi oldalán elhelyezkedő szereplőkkel. Többek között hotel és étterem vezetőkkel, tulajdonosokkal, valamint közvetlenül a minőségi pálinkákat kereső fogyasztókkal.

A Pálinka Show célja, hogy segítse, kiemelje a kereskedelmi célú pálinkafőzdék munkáját. Az érdeklődők számára átfogó térképet szeretnének nyújtani a hazai pálinkapiacról. Minden látogató kap egy kóstolópoharat és egy Pálinka Kalauzt az érkezéskor, melyben információkat talál többek között a megjelent pálinkafőzdékről, a kiállított pálinkákról, párlatokról. Ebben egy szavazólapot is találnak majd, amely alapján leadhatják voksukat a kedvenc pálinkájukra, a legszebb címkedesignra, a legjobb ár-érték arányú termékre, a legjobb “kraft spiritre”, illetve az év pálinkafőző mesterére.

A Pálinka Show-t április 24-én és 25-én rendezik meg a Gyulai Pálinkafesztivál szomszédságában található Erkel Hotelben.

Nézze meg ezt is:

Idén is Törökzugban kezdődött meg a városi virágosztás

  A meghirdetett időpont előtti órában is már nagy volt az érdeklődés a városi virágosztás …