2024. március 19., kedd
FONTOS

Érzékenyítő programot rendeztek a Lila iskolában

A Lila iskolában idén immár harmadik alkalommal rendeztek parasport napi érzékenyítő programot. A Magyar Országgyűlés még 2017 decemberében egyhangúlag, tartózkodás és ellenszavazat nélkül foglalta határozatába a Magyar Parasport minden évben, február 22-én történő megünneplését. Az érzékenyítő rendezvény célja, hogy a fogyatékkal élő és az ép emberek elfogadják és elismerjék egymást, a sport által kerüljenek közelebb egymáshoz.

Az alábbi felvételeken már azt a speciális ügyességi pályát láthatjuk, melyet az alsós osztályosok illetve a Törökzugi óvodások számára alakítottak ki. A különböző gyakorlatok segítségével a gyerekek megtapasztalhatták, hogyan zajlik egy mozgásában korlátozott embertársuk nevelése, oktatása.

Szabadosné Bécsi Katalin tagintézmény-vezető elárulta, az iskolások már csütörtökön is részt vettek egy érzékenyítő foglalkozáson. Akkor azt próbálhatták ki, milyen problémái lehetnek a mindennapokban egy vak vagy gyengénlátó embernek. Az oktatási intézmények érzékenyítő programokba való bevonása azért is fontos, mert így már egészen fiatal korban tudatosítják azt a szemléletmódot, mely megegyezik a rendezvény mottójával is, hogy „fogyatékosnak lenni nem jelenti azt, vesztesnek lenni.”

A lélekmozgató program célja volt az is, hogy segítsék a sajátos nevelési igényű gyermekek speciális fejlesztését.

Nézze meg ezt is:

Erkel Ferenc szépunokája mondott beszédet március 15-én, a Petőfi téren

    Hagyományosan a Kossuth téren kezdődött a március 15-ei ünnepi programsorozat. Ezen a helyszínen …