2021. április 16., péntek
FONTOS

A nő jelenik meg a IV. Újkígyósi Művésztelep kiállításán

A IV. Újkígyósi Művésztelepen résztvevő huszonöt alkotó munkáiból nyílt kiállítás a Művelődési Központban.

A Nő című tárlatot nem először láthatja a nagyérdemű, a gyulai megnyitó már a harmadik állomás. A tavaly júliusban indult művésztelepen különböző technikával készült alkotások készültek, legfőképp Békés megyei képzőművészek részvételével, ugyanakkor a határon túlról, Romániából és Csehországból is érkeztek az egyhetes szakmai hétre, valamint a gyulai kiállításmegnyitóra. A tárlatot Horváth-Gazsó Adrienn művésztanár nyitotta meg.

Az egyhetes művészeti hét során a nő témáját választották az alkotók, így lett ez a kiállítássorozat címe is. A huszonöt képzőművész – megkötések nélkül- egyéni, saját elképzelései szerint tervezte meg alkotását, így rendkívül széles látókörű képek és kézműves alkotások tárulnak az érdeklődők elé.

A 2019-es Újkígyósi Művésztelepen közel száz munka készült el, ebből választották ki a legjobbakat. Gyulára ötven alkotást hoztak magukkal a művészek.

A grafikák mellett festmények, kerámiák és újrahasznosított hulladékokból készült munkák is érkeztek a kiállításra. A Nő című tárlat március 11-ig látogatható.

Nézze meg ezt is:

Hétfőtől a teljes létszámot várják a gyulai óvodákban, az iskolákban is fertőtlenítették a tantermeket

A gyulai óvodákban és általános iskolákban már javában készülnek a hétfői újranyitásra, április 19-től ugyanis …