2024. április 23., kedd
FONTOS

Fennállásának 25. évfordulóját ünnepelte a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

Gazdasági évnyitó címmel tartott fórumot az idén 25 éves Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara. Az eseményen többek között bemutatták a TOP 100 – Békés Megye Gazdasága című kiadványt. A lista a gyulai cégek közül hetet foglal magába: az Élésker, a Gyulahús, a Futizo, a Hrabovszki és Fia, a Gyulai “Fafém” Bútor, a Gyulai Közüzem, valamint a Lovász Kft.

Takács Árpád, a Békés Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja a gazdasági évnyitón többek között az új hatáskör átrendeződéseket, az új jogszabályokat ismertette a megjelentekkel.

Orosz Tivadar, a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke az eseményen hangsúlyozta, a megye gazdasági leszakadása továbbra is jelentős, kevés a nagy cég. Az itt élők lényegesen alacsonyabb bért kapnak a munkájukért, ráadásul a kedvezőtlen demográfiai folyamat is rontja a helyzetet.

Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke kiemelte, a legfontosabb a gazdaság fenntarthatósága, a növekedés fenntarthatósága. Ehhez hozzátartozik többek között a szakképzés, a felnőttképzés, valamint a felsőoktatás. Szó volt a kisadózó vállalkozások tételes adójáról is.

A gazdasági évnyitó végén a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara fennállásának 25. évfordulóját jelző tortát vitték be a színpadra.

Nézze meg ezt is:

Májusban újra találkoznak a vármegyei, sérült fiatalok

Május 23-án, csütörtökön, Gyulán rendezik meg a Sérült Fiatalok Vármegyei Találkozóját – jelentették be a …