2024. március 29., péntek
FONTOS

Új utakra léphet az oktatásban a gyermekdiabétesz

Március 8-ig lehet szavazni a Richter Anna díj pályázóira, a legjobbak közé egy gyulai projekt is bekerült. Az internetes voksoláson az első hetén közel tizennyolcezer szavazat érkezett. A csapatok szavazatainak száma dinamikusan változik a weboldal információi szerint, így fontos hangsúlyozni, hogy senki nem dőlhet hátra március 8 éjfélig.

Napjainkban közel 4000 gyermeket és kamaszt érint a diabétesz, erre szeretnék felhívni a figyelmet a Békés Megyei Központi Kórház Gyermediabétesz centrumának szakemberei. Ötletük megvalósítását segítené az a négy millió forintos közönségdíj, melynek köszönhetően gyakorlati tudást adhatnának át a társadalomnak.

A kórházi kezelések ismertetésén túl az oktatóanyag a családok életét is megkönnyítheti. Az egyedülálló, 7D elnevezésű projekt, azaz a hét dimenzió a cukorbeteg gyermekek szövődménymentes felnőtté válásának zálogát jelképezi.

A 7D mozi jelmondata: ma nézd, holnap vedd észre! Fontos célja a projektnek a társadalom gondolkodásmódjának megváltoztatása annak érdekében, hogy a közösségek pozitív, segítő, elfogadó módon segítsék cukorbeteg társaikat. Hangsúlyozták, a gyermekek teljes értékű felnőtté válásában a közösség hozzáállása számít leginkább.

Nézze meg ezt is:

Közönségdíjat nyert Bánhegyi Róbert János onkológus főorvos

  Az elmúlt napokban lezárult közönségszavazás alapján, Bánhegyi Róbert János főorvos elnyerte a Szent-Györgyi Albert …