2024. április 20., szombat
FONTOS

Több, mint száz középiskolás az Implom helyesírási verseny döntőjén

Pénteken reggel a gyulai Városháza dísztermében nyitották meg az Implom József Középiskolai Helyesírási Verseny Kárpát-medencei döntőjét. A harminckettedik alkalommal életre hívott kétnapos eseményen 111 diák méri össze tudását, akik példaképek lehetnek társaik számára, fogalmazott Kónya István alpolgármester.

Nagy L. János, a Szegedi Tudományegyetem professzora felidézte A magyar helyesírás szabályai 12. kiadása kapcsán felmerült problémákat, módosítási javaslatokat. Illetve azt, hogy milyen értekezések születtek a témában annak érdekében, hogy a fiatalok számára is érthetőbb szabályokat, valamint példákat tartalmazzon a kötet.

A döntőbe jutott tanulók között versenyez a gyulai Erkel Ferenc Gimnázium kilencedik évfolyamos tanulója, Kovács Anna Sára is. A több, mint száz középiskolás között ő az egyetlen gyulai.

A legjobb 111 tanulót több, mint ötezer jelentkezőből választották ki, akiknek több korábbi fordulót kellett teljesíteniük azért, hogy a döntőbe kerüljenek. A jelentkezők száma is azt mutatja, hogy fontos a diákoknak az anyanyelvük tisztelete, ápolása.

A nagy múlttal rendelkező Implom helyesírási verseny döntőjét ez alkalommal is az Erkel Ferenc Gimnázium rendezte. A megmérettetés célja és népszerűsége harminckét év alatt is töretlen, árulta el Zámori Ida igazgató.

Tizenöt éves hagyomány az Implom-díjak átadása, melyet ebben az évben Pesti János nyelvjárás-, népnyelvkutató és N. Császi Ildikó, a budapesti Károli Gáspár Református Egyetem egyetemi docense érdemelte ki.

Nézze meg ezt is:

Női konferenciát rendeztek a gyulai baptisták

  A közösség élményét és a lelki feltöltődést kínálta a résztvevőknek az a női konferencia, …