2021. június 13., vasárnap
FONTOS

Első alkalommal rendezett bált a Szent Vince Borrend

Többek között Budapestről, Jászapátiról, Szegedről és Monorról is érkeztek vendégek a gyulai Vigadóba a Szent Vince Borrend első országos jótékonysági báljára.

Ma már nagyobb teret hódít a pálinka illetve a sörkészítés, viszont kevesen tudják, hogy a városban nagy hagyományra tekint vissza a szőlőtermelés és a borászat. Görgényi Ernő polgármester emlékeztetett, már az 1800-as években többek között a Göndöcs-kertben is szőlőskertek voltak.

Az eseményen nem csak az egymástól távol élő borászok, rendtagok közötti kapcsolat erősödött meg, hanem nagy szerepet kapott a társadalmi szerepvállalás is. Lukács Sándor, a rendezvény főszervezője elárulta, a lovagrendeknek, a lovagoknak kötelessége, hogy a lehetőségeikhez mérten segítsék rászoruló embertársaikat. Éppen ezért a bálon befolyt összeget, illetve az ötvennégy támogató felajánlását három alapítvány: a viharsarki koraszülöttmentők mellett a Kádas György Alapítvány, és a Szent Ferenc Szegényei Alapítvány között osztják majd szét.

A hagyományteremtő céllal megrendezett bálon a zene és a tánc mellett a vendégek kulináris élményben is részesültek, hiszen a gyulai Vigadó előterében az idei Szakácsolimpia díjazott gasztroművészeti alkotásait is megtekinthették.

Nézze meg ezt is:

Zajlik a visszarendeződés a kórházakban

Egyre kevesebb az aktív fertőzött, Müller Cecília országos tisztifőorvos is arról beszélt, hogy véget ért …