2024. április 16., kedd
FONTOS

A cukorbeteg gyerekeket támogatják az erkeles sütivásár bevételéből

Jótékonysági süteményvásárt rendeztek a cukorbeteg gyermekek javára kedden, az Erkel Ferenc gimnáziumban. A választékra nem lehetett panasz, bárki találhatott az ízlésének megfelelő finomságot.

A végzős diákok gondoltak azokra is, akik nem ehetnek meg bármit. Így természetesen olyan sütemények is készültek, melyeket akár a cukorbetegek is fogyaszthattak. A dietetikus azt mondta, ennek a cukorbeteg gyerekek elfogadásában is nagy jelentősége van.

A jótékonysági programot egy erkeles diák, Sándor Dorka álmodta meg. Elmondta, ő maga ugyan nem cukorbeteg, de több ilyen fiatallal találkozott, és az ő sorsuk indította cselekvésre.

Évek óta a térségben élő cukorbeteg gyermekek helyzetének javításáért dolgozik a Diaboló Alapítvány. A keddi esemény bevétele is az ő céljaikat szolgálja. A szervezet elnöke elmondta, érzik az emberek támogatását nemcsak itt, az Erkel gimnáziumban, hanem a Richter Anna-díj jelenleg is zajló szavazásán.

Hazánkban évente mintegy 400 gyermeknél és kamasznál ismerik fel az egyes típusú cukorbetegséget. Kezelése fájdalmas, időigényes, nagy önfegyelmet és kiegyensúlyozott életvezetést követel. A süteményvásár bevételét az alapítvány a betegséggel érintett gyermekek támogatására fordítja.

Nézze meg ezt is:

Megkezdődött a közlekedési hét a Béke sugárúti óvodában

  Az őzike csoport műsora színesítette a tizenkilencedik alkalommal életre hívott közlekedési hét programsorozatot a …