2021. szeptember 21., kedd
FONTOS

A Vízműtelep is bekerült a helyi természetvédelmi területek közé

A város legutóbbi képviselő-testületi ülésén, a Zöld város program keretein belül tárgyaltak Gyula helyi jelentőségű természeti területeinek és értékeinek védetté nyilvánításáról és a természetvédelem helyi szabályairól szóló rendelet módosításáról. Ennek értelmében a Csigakertben található, 8397 négyzetméteres területen elhelyezkedő vízműtelepet is természetvédelmi területté nyilvánították. Hiszen az ingatlan egykor a kastélypark része volt, a területen idős, értékes fák találhatók.

A csütörtöki, helyszíni sajtótájékoztatón elhangzott, a terület plusz védelmet kap, ezáltal az ott élő növények aktív elemként hosszabb távon is részt vesznek a település ökológiai állapotának javításában. Mivel abban az esetben, amennyiben az idős, értékes növényállomány nem kap védelmet, hosszú távon nehezebb lenne megőrizni ezeket. Emellett, a rendelet érvénybe lépését követően, március elsejétől sem jelent többlet forrásigényt a védetté nyilvánítás.

E rendelet a társadalom szemléletformálásához is hozzájárul, annak ökológiai érzékenységét is növeli.

Nézze meg ezt is:

Visszavonult Bányainé Szabó Renáta gyulai kézilabdázó

Elbúcsúztatták Bányainé Szabó Renátát, a Gyulasport kézilabdázóját. Visszavonulása alkalmából a nevével és számával ellátott mezt …