2024. április 19., péntek
FONTOS

Csendes Ferenc festményeiből nyílt kiállítás a megyei kormányhivatalban

“Emberek a természetben” címmel nyílt tárlat szerdán, a Békés Megyei Kormányhivatalban. Csendes Ferenc ez alkalommal az utóbbi két-három évben készült festményeiből összesen 24-et választott ki annak érdekében, hogy az intézménybe látogatók a megyeszékhely környezetét, természeti értékeit egy piktor szemszögéből is láthassák.
Takács Árpád kormánymegbízott kiemelte, a 75 éves alkotó Békés megye közéletének fontos szereplője, támogatója, emellett a folyamatosan változó táj megőrzője is.

A kormányhivatal és a megyei önkormányzat még 2012-ben kezdeményezte, hogy a Békés megyei képzőművészek a hivatal falai között egy kiállítás formájában is bemutatkozhassanak. Ezzel is teret adva a fiatal, kezdő vagy amatőr művészeknek. Herczeg Tamás országgyűlési képviselő ennek jelentőségére hívta fel a figyelmet.

Zalai Mihály, a megyei önkormányzat elnöke a szarvasi író, költő, Hartay Csaba szavait idézve mutatott rá a kormányhivatal és a megyei önkormányzat közös kezdeményezésének fontosságára. Hiszen, ahogy Hartay Csaba is megfogalmazta, a művészetet még akkor is folytatni kell, ha csupán egy maroknyi embert érdekel.

A képzőművész alkotásait 2015-ben már kiállították a kormányhivatal közösségi terében, akkor a hetvenedik, idén hetvenötödik születésnapja alkalmából lepték meg ezzel a lehetőséggel. Csendes Ferenc elárulta, a kiállított képek mindegyike impresszionista, tehát a pillanatnyi benyomást jelenítik meg.

A kiállításról, Csendes Ferenc művészetéről, terveiről bővebben pénteken, Értékőrző című műsorunkban is hallhatnak.

Nézze meg ezt is:

Fókuszban a területfejlesztés

  Hétfőn nyolcadik alkalommal szervezett információs napot a Békés Vármegyei Önkormányzat a Csabagyöngye Kulturális Központban. …