2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Tavaszi képeket mutat be a kórházban a József Dezső alkotókör

Papp Mária kiállítása után csak két napig voltak üresek a falak a Békés Megyei Központi Kórház gyulai igazgatási épületében, de az erre járók mégis azt érezhették, hogy valami hiányzik ebből a térből – mondta a József Dezső Alkotókör legújabb tárlatának megnyitóján Hack Gabriella, a gyógyító intézmény osztályvezetője.

Az épületbe belépve, a képeket látva meglepődött a tárlatot megnyitó Erdődi Ferenc Vilmos, aki elmondta, több, most kiállító művész munkásságát ismeri, és óriási fejlődést lát a festményeken.

Az alkotókör célja a kiállítással az volt, hogy a tagok mutassák be tavasszal kapcsolatos munkáikat, ugyanakkor azt is szerették volna elérni, hogy minél több alkotó mutatkozzon be a Pándy galériában. Végül olyan sok kép jött össze, hogy fel sem fért mind a falra.
A tárlat tizenhat alkotó negyvenkét munkáját mutatja be. Ki több, ki kevesebb képet hozott el a Fák, virágok, emberek című kiállításra.

A József Dezső alkotókör új elnöke, Marosán Rózsa elmondta, aktív évre készülnek a tagsággal. Az alkotókör tagjai idén is több tárlaton mutatják be munkáikat. A Pándy galéria után áprilisban a Posta, majd augusztusban a Gyulavári kastély fogadja őket, és szeretnének a Tájvízházban is kiállítani.

Nézze meg ezt is:

Régiós bowling versenyt rendeztek sérült sportolóknak

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Harruckern SE szervezésében rendeztek a napokban regionális …