2024. április 24., szerda
FONTOS

2000 belépőjegyet adott a Gyulai Várfürdő a véradóknak

 

 

Tavaly kötött három éves megállapodást a Gyulai Várfürdő és a Magyar Vöröskereszt a véradók támogatásának, és a véradás népszerűsítésének céljából. 2019-ben 1500, idén pedig 2000 belépőt ajándékozott a létesítmény a nemes ügy érdekében. Támogatni szeretnék az egészséget és az egészséges életmóddal foglalkozó szervezeteket is.

Folyamatosan érkeznek a véradók, de a Magyar Vöröskereszt minél több információt eljuttat azok számára, akik vért szeretnének adni. Naponta mintegy 1800 véradót kell toborozniuk, hogy a biztonságos vérkészlet rendelkezésre álljon műtétekhez, baleseti sérültek ellátásához, vérkészítményekre, transzfúzióra szoruló betegek kezeléséhez. Véradó lehet mindenki, aki egészségesnek érzi magát, rendelkezik a regisztrációhoz szükséges igazolványokkal, adatokkal, elmúlt 18, de még nincs 65 éves, testsúlya meghaladja az 50 kilogrammot.

Elhangzott, a Magyar Vöröskereszt elindított egy kampányt a felsőoktatásban tanuló hallgatók között. Hogyha ellátogatnak országosan bármelyik véradó állomásra, akkor egy nyereményjátékban vesznek részt.

Nézze meg ezt is:

Rendőrök és rendőrségi dolgozók vehettek át jutalmat a Rendőrség Napján

  Szent György nap, a Magyar Rendőrség Napja alkalmából 2024. április 23-án állománygyűlést tartottak a …