2024. április 19., péntek
FONTOS

A Kohán-művek magángyűjtőinek jelentkezését várják

Az Erkel Ferenc Kulturális Központ a 2018-ban Hunya Gábor, 2019-ben pedig Böhm József műgyűjtők kollekcióiból rendezett kiállítások után ebben az évben a magánkézben lévő Kohán műveket tervezi bemutatni.

A Kossuth-díjas festőművész születésének 110. évfordulója alkalmából a Kohán-életmű magánkézben lévő alkotásaiból egy jubileumi időszaki kiállítást terveznek a gyulai Kohán Képtárban. Ennek létrejöttéhez azonban szükség van azon magángyűjtők jelentkezésére, akik a nagyközönség számára soha, vagy csak ritkán látható műalkotásokat birtokolnak.

Fábián Tamás kommunikációs vezető elárulta, bármilyen alkotást szívesen fogadnak. A kölcsönzésre felajánlott műveket azonban csupán kiállítják, nem újítják fel vagy restaurálják. A tárlat tematikája nagyban függ a kölcsönzött művek állapotától is – tette hozzá. A magángyűjtőknek azonban nincs túl sok idejük, hiszen a szervezők március 31-éig várják a jelentkezéseket.

A tulajdonosoknak tehát nincs más dolguk, mint a tervezett kiállítás anyagához kölcsönzésre felajánlandó műalkotások fotóit március 31-éig a szervező intézmény, a muzeum@gyulakult.hu e-mail címre elküldeni.

Nézze meg ezt is:

Női konferenciát rendeztek a gyulai baptisták

  A közösség élményét és a lelki feltöltődést kínálta a résztvevőknek az a női konferencia, …