2024. április 19., péntek
FONTOS

Hatvan éve vezették be a német nyelvoktatást az Implomban

Az 1959-60-as tanévben vezették be az akkori 3-as iskolában a német nemzetiségi nyelvoktatást, mely azóta is az intézmény profiljának meghatározó részét képezi. Csütörtökön egykori tanárok és diákok részvételével idézték fel, milyen volt az elmúlt évtizedekben az Implom iskola között tanárnak, vagy adott esetben diáknak lenni. A kezdeti évek egyfajta érdekes kettősség jegyében teltek, hiszen miközben lehetett németül tanulni, a gyulai németek málenkij robotra hurcolásáról például beszélni sem lehetett.

Tóth Sándorné 1974-től tanított itt, általában német tagozatos osztályokkal foglalkozott.

A történelmi hátteret figyelembe véve akkor jelentős dolognak számított az, hogy ebben az iskolában németül is tanulhattak a diákok – mondta el Nagy Mária, az eseménysorozat szervezője.

Ebben az időszakban hármas évfordulót ünnepel az Implom iskola. A német nyelvoktatás 60 évvel ezelőtti bevezetése mellett ebben a tanévben azt is megünneplik, hogy 90 éves az épület, és hogy 120 éve született Implom József.

Nézze meg ezt is:

Fókuszban a területfejlesztés

  Hétfőn nyolcadik alkalommal szervezett információs napot a Békés Vármegyei Önkormányzat a Csabagyöngye Kulturális Központban. …